JanDogsin takana

JanDogs toiminimen takaa löytyy 1990 syntynyt oululainen, Janita Peura.

Olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon valmistavan koulutuksen 2016-2017. Osaamisalana on koirahieroja. Aiemmalta koulutukseltani olen maaseutuyrittäjä suuntautuen koti- ja pieneläimiin.

Eläimet ovat kuuluneet elämääni nuoresta asti ja eritoten koirat ovat intohimoni. Perheeseemme kuuluu kahden lapsen ja miehen lisäksi kolme koiraa; kiinanharjakoira Geisha, valkoinen ruotsinhirvikoira Nuutti ja working kelpie Pako. Näiden lisäksi meiltä löytyy hiiriä ja pari akvaariota. Päälajina tällä hetkellä on agility. Geishan kanssa kisaamme 3-luokassa ja Pako on vielä möllitasoinen. Treenaamme viikottain haukiputaalaisessa Active Dogs- koirakoulussa. Pako on tutustuttanut minut myös äärimmäisen mielenkiintoiseen paimennukseen. Kotona tottistellaan tavoitteena suorittaa ainakin bh-koe. Nuutti on työkäytössä hirvenmetsästyksessä. Lisäksi olemme ajaneet verijälkeä sen kanssa. Vetotreenit kuuluu myös omatoimisiin harrastuksiin isompien koirien kanssa. Tarkoituksenani on myös kasvattaa valkoisia ruotsinhirvikoiria pienimuotoisesti.

Toiminimen JanDogs olen saanut huhtikuussa 2017. Koirahieronta tulee olemaan sivutoimista yrittämistä toisen päätyön ohella.

Olen kiinnostunut koirien fysiikasta, koulutuksesta, ruokinnasta ja jalostuksesta, joten näillä osa-alueilla halu oppia ja kouluttautua jatkuu läpi elämän.