JanDogsin takana

JanDogs toiminimen takaa löytyy 1990 syntynyt oululainen, Janita Peura.

Olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon valmistavan koulutuksen 2016-2017. Osaamisalana on koirahieroja. Aiemmalta koulutukseltani olen maaseutuyrittäjä suuntautuen koti- ja pieneläimiin.

Eläimet ovat kuuluneet elämääni nuoresta asti ja eritoten koirat ovat intohimoni. Perheeseemme kuuluu neljä koiraa; kiinanharjakoira Geisha, valkoinen ruotsinhirvikoira Nuutti ja working kelpiet Pako ja Remi. Päälajina tällä hetkellä on agility. Geishan kanssa kisasimme agilityssä 3-luokkaan saakka, jonka jälkeen se jäi eläkkeelle. Pakon kanssa ei olla vielä startattu kisaamista ja Remi on vasta pentu. Treenaamme viikottain haukiputaalaisessa Active Dogs- koirakoulussa. Pako on tutustuttanut minut myös äärimmäisen mielenkiintoiseen paimennukseen. Kotona tottistellaan tavoitteena suorittaa ainakin bh-koe. Nuutti on työkäytössä hirvenmetsästyksessä. Lisäksi olemme ajaneet verijälkeä sen kanssa. Vetotreenit kuuluu myös omatoimisiin harrastuksiin isompien koirien kanssa. Kasvatustyö on myös läsnä hyvin pienimuotoisesti.

Toiminimen JanDogs olen saanut huhtikuussa 2017. Koirahieronta tulee olemaan sivutoimista yrittämistä toisen päätyön ohella. Näiden lisäksi olen jatkanut opintojani, joten tulevaisuudessa eläinten koulutus kuuluu myös palveluihin.

Olen jatkanut opintojani eläintenkouluttajaksi Kannuksessa. Lisäksi olen suorittanut Dobon-koulutusohjaajakurssin alkuvuonna 2018.

Olen kiinnostunut koirien fysiikasta, koulutuksesta, ruokinnasta ja jalostuksesta, joten näillä osa-alueilla halu oppia ja kouluttautua jatkuu läpi elämän.